Duurzaam bonen diner
Op 12 april organiseert Happietaria Wageningen een duurzaam diner in samenwerking met Food of Cultures, Grootouders voor het Klimaat, de Klimaatburgemeester en Lekker Lupine. In dit diner staat de veelzijdigheid van bonen centraal, en zullen we samen genieten van een vier gangen diner waarin gerechten met bonen uit verschillende culturen aan bod komen.
Ook zal er een interactief programma zijn waarin we meer leren over (koken met) de boon vanuit onderzoek van studenten van de WUR, genieten van live muziek door Gjalt van der Kooi en we gaan samen in gesprek gaan over duurzaamheid.
(klik op 12 april en kies een van de twee tijdsloten).
De prijs voor het diner bedraagt 25,- (exclusief drankjes).
Zien wij jullie daar?
Happietaria Wageningen is terug van weggeweest!
Van 21 maart t/m 24 april 2025 openen we opnieuw de deuren van ons pop-up restaurant, waar je niet alleen heerlijk kunt eten, maar ook bijdraagt aan een beter en duurzamer wereld! Dit jaar zetten we ons in voor de duurzame projecten van Tearfund, een organisatie die wereldwijd strijdt tegen armoede en onrecht, met oog voor mens én milieu.
Zo gaat het geld bijvoorbeeld naar een landbouw project in Zimbabwe, waar Tearfund zich inzet voor jongeren in het Nyanga-district. Daar worden 500 jongvolwassenen (18-35 jaar) opgeleid in tuinbouw, waarbij ze gewassen als tomaten, kool en paprika verbouwen. Dankzij irrigatie met zonne-energie kunnen ze het hele jaar door oogsten, hun gewassen verkopen en zelfvoorzienend worden. Met jouw steun draag je bij aan verschillende duurzame projecten en help je bouwen aan een betere toekomst!