Onze missie
Lupine op ieders bord! Lekker Lupine! stimuleert de consumptie en organiseert de teelt en afzet van biologische lupinebonen in Nederland. Hiermee dragen we bij aan de eiwittransitie.
Onze aanpak
Lekker Lupine
We focussen op deze 3 pijlers, tegelijkertijd:
Teelt en teelt ontwikkeling
Afzet en productontwikkeling
Community: van consument t/m zaadleverancier
We binden en verbinden biologische en biodynamische telers. We telen zelf en organiseren de teelt van Biotelers in Nederland
We delen kennis over lupineteelt met aangesloten lupinetelers
We stimuleren productontwikkeling zodat er een breder assortiment op de markt beschikbaar komt.
We geven bekendheid aan lupine voor humane consumptie.
We verzamelen, initiëren en delen wetenschappelijke en toegepaste kennis.
We verbinden en werken samen met de gehele voedselketen, kennisinstellingen, overheden, consumenten en overige belanghebbenden.
We zijn te boeken (betaald) voor bijeenkomsten en events om lezingen te geven inspiratiesessies te verzorgen en natuurlijk proeverijen.
Vragen?
Neem contact met ons op ⟶
Ons team
De start van Lekker Lupine!
Maart 2020: winnaars #Rabofoodforward
André Jurrius - biodynamisch akkerbouwer, Marieke Laméris - marketeer en projectmanager, Machiel Kommers - adviseur bij LNV en Thomas Poels , net-afgestudeerde aan de HAN Food & Business, ontmoeten elkaar in Ede tijdens Foodforward Gelderland . Op de foto v.l.n.r. Mariska de Kleijne - directeur Rabobank Vallei en Rijn, André Jurrius, Marieke Laméris, Machiel Kommers, Thomas Poels.