’Toekomstgericht telen’. Deze dag gaat over het opdoen van nieuwe kennis en praktische inzichten op het gebied van eiwit uit eigen regio, bodemkwaliteit en biodivers telen. Luister naar de praktijkverhalen van collega-ondernemers, kom kijken naar innovatieve machines en maak kennis met de teelt van bijzondere gewassen.
Lekker Lupine teler Bas Tempert uit Lemele is gevraagd zijn kennis en ervaring over de lupineteelt te delen. Samen met Marieke Laméris van Lekker Lupine delen ze ervaringen uit de praktijk rondom teelt en de kracht van ketensamenwerking en communitybuilding.
Tijdens de lunch wordt een prototype LekkerLupine burger geserveerd, ontwikkeld door chef Erik te Velthuis van Papendal. Op dit moment werken Papendal en Lekker Lupine samen aan de ontwikkeling van kant-en-klare producten van lupine. Zo maken we het cateraars en (thuis)koks nóg makkelijker om lupinebonen van Nederlandse bodem te eten!
De organisatie is in handen van Hofmeijer Loonwerkbedrijf BV, in samenwerking met Leernetwerk Natuurinclusief Brummen en De Innovatie Cooperatie.