Zelf droge lupinebonen koken

Voor de echte liefhebbers verkopen we ook onze droge lupinebonen. Lupine wordt als een droge boon geoogst en zijn hierdoor ook lang houdbaar. Je kan ze prima zelf koken, het kost wel wat tijd. Lupine heeft van nature weinig zetmeel en houdt dus echt een bite. Lupine heeft ook een relatief hard velletje, maar….. met deze oplossing die Slow Food Rijnzoet met ons deelde heb je daar totaal geen last meer van!

Of.. komt het jou beter uit om direct met de lupinebonen aan de slag te gaan? Koop dan de kant-en-klare versie in de glazen potten.

Kookvoorschrift droge Lupinebonen 
·       Week de lupinebonen 24 uur in ruim water. (Ze worden ruim 2 x zo groot!)
·       Gooi het weekwater weg en spoel de bonen met schoon water.
·       Kook de bonen ongeveer 90 minuten in ruim water of 40 minuten in een snelkookpan.
·       Spoel de bonen af en laat de lupinebonen minimaal 8 uur in ruim pekelwater (1 eetlepel zout per liter water) staan. Door het pekelen verdwijnt de bittere smaak van de lupinebonen.
·       De lupinebonen zijn nu klaar voor gebruik.

Opmerking:
Als je de bonen te zout vindt, kun je deze nog 8 uur in schoon water ontzilten.
Tijdens het koken verandert lupine van kleur. Van gebroken wit, worden ze goud geel; ons gouden boontje van Nederlandse bodem!

Invriezen kan ook:
Natuurlijk kan je ook in één keer een wat grotere hoeveelheid bereiden en dan invriezen. Net als andere peulvruchten werkt het goed om ze samen met wat kookvocht in te vriezen.

Previous
Previous

2 Million EUR to accelerate quinoa and lupin breeding

Next
Next

Ekoland: Lupine voor menselijke consumptie