Hoe krijgen we lupine op ieders bord in Nederland?
Lekker Lupine ziet in ieder geval dat samenwerking met alle schakels in de voedsel keten nodig is. Vandaag, tijdens World Food Day, gaan we onder leiding van Roxana van der Meulen in gesprek met:
- Leo Bosland, wethouder voedsel en duurzaamheid gemeente Wageningen
- Maaike Visser - afgestudeerd aan WUR op gebied van Voeding en Gezondheid kennispartner WUR
- André Jurrius, ekoboerderij de Lingehof en co-founder Lekker Lupine
- Marieke Laméris, Proeflab Wageningen en co-founder Lekker Lupine
Het gesprek wordt door de Dutch Food Week gefilmd en later deze week uitgezonden.
We gaan in gesprek over:
Een team van WUR studenten voert in opdracht van Lekker Lupine onderzoek uit. Kennis die we direct in de praktijk kunnen gebruiken. Dit onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door de citydeal Ede-Wageningen.
Waarom ondersteunt gemeente Wageningen het initiatief Lekker Lupine?
Restaurantactie in Wageningen: 10 restaurants en de horeca vakschool zetten Lupine op de menukaart als experiment tijdens de week van de Duurzaamheid en Dutch Food Week. De gemeente Wageningen maakt dit mede mogelijk.Wat is de aanpak van Lekker Lupine om haar doelstellingen te bereiken?