Back to All Events

Presentatie onderzoek WUR ACT team

Tijdens de laatste dag van de Dutch Food Week presenteert een multidisciplinair team van WUR studenten de uitkomsten van het onderzoek dat ze de afgelopen 8 weken in opdracht van Lekker Lupine heeft uitgevoerd. De presentatie is online en voor genodigden van Lekker Lupine te volgen.

De studenten onderzochten wat er nodig is om lupine van Nederlandse bodem op ieders bord te krijgen. Ze keken daarbij specifiek naar het beeld van hoe consumenten naar lupine kijken en wat de waardes zijn die zij belangrijk vinden. Ze hebben een brede enquête onder consumenten uitgevoerd en gesprekken met experts gevoerd. Daarnaast hebben ze uitgebreid literatuur onderzoek naar lupine gedaan en de voedingswaardes op een rij gezet. Lekker Lupine verwacht dat deze informatie bruikbaar zal zijn voor producenten en chefs die met Lekker Lupine aan de slag willen.

Lekker Lupine zal (onderdelen van) dit onderzoek delen met partners die met bio lupine van Nederlandse bodem aan de slag willen.

Tot zover hartelijk dank aan het team van enthousiaste WUR studenten, begeleiders en alle bijna 500 respondenten op de enquête hebben ingevuld. Sámen kennis maken - dát inspireert en werkt!

Previous
Previous
October 16

Dutch Food Week - ronde tafel gesprek

Next
Next
November 27

Online Kenniscafé