InnoTeP wil bruggen slaan tussen theorie en praktijk en organiseert jaarlijks een congres. Dit jaar zal Marieke Laméris van Lekker Lupine ook als spreker aanwezig zijn.
Gratis aanmelden kan via deze link.
Thema
InnoTeP 2022 heeft als thema onze dagelijkse kost: voeding. De levensmiddelensector is uiteraard essentieel, veelbesproken en innovatief. Ook is het een heel divers landschap, dus zochten de organisatoren naar cruciale en interessante thema’s: Akkerbouw, Eiwittransitie en het verwerken en bewaren van voedsel.
Programma
13:00 – 13:30: Opening & inleiding: Ben Dankbaar gevolgd door Rik Eweg (Hogeschool Van Hall Larenstein) een beschouwing over strategieën voor een duurzame voedselvoorziening.
13:30 – 14:30: Innovatie in akkerbouw
Technologie en akkerbouw: discussie onder leiding vanJouke Kardolus (Oost NL)
14:55 – 15:55: De eiwittransitie
Wat is de eiwittransitie? Natascha Kooiman Kwartiermaker Transitie Coalitie Voedsel
16:20 – 17:20: Verwerken en bewerken
Technologische trends in voedselverwerking: Wouter de Heij - TOP BV
17:20 – 17:30: Sluiting, dank aan sponsoren
De filosofie van InnoTeP initiatiefnemers Ben Dankbaar, Raphael Smals en Geert Vissers:
InnoTeP wil bruggen slaan tussen theorie en praktijk in innovatie. Wij bewegen ons tussen de soms zeer gescheiden werelden van academische innovatiestudies, innovatiemanagement in bedrijven en innovatiebeleid van de overheid. Wij komen uit de wereld van de innovatiestudies, maar zijn ook thuis in de werelden van bedrijf en beleid. Wij geloven dat er inderdaad “niets praktischer is dan een goede theorie”, maar we zijn ons er zeer van bewust dat niet iedere theorie goede theorie is.