Heb jij al eens een lupineboon geproefd? Dan is nú jouw kans! Tijdens de Dutch Food Week zet de Wageningse Horeca de lokale lupineboon - een planaardige eiwittopper die gewoon in Nederland groeit - op de menukaart. Iedere chef verwerkt dit gouden boontje van de toekomst op zijn/ haar eigen wijze: van salade, spread, soep, borrelhap tot en met lokale paella, curry of zoete baksels.
Deelnemende restaurants en cateraars in Wageningen
En ook buiten Wageningen sluiten restaurants en cateraars aan:
De Waldhoorn - Otterlo
Restaurant Lokaal, Hotel Villa Ruimzicht - Doetinchem
De Wilde Keuken Catering & Pop-up - Voorthuizen
Smaakpark Ede - Ede
Binnenkort vind je hier de complete lijst met deelnemende restaurants en cateraars van 2022
En kan je niet wachten? Kijk dan op onze site voor recepten van vele chefs die fan zijn van onze lupinebonen En receptinspiratie van Angélique Schmeinck en ga zelf de keuken in.
Deze actieweek wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Wageningen in het kader van de Voedselagenda 2021-2030. De agenda kan je via deze link vinden.
Over de Dutch Food Week: (#DFW2022)
Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food, vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 oktober. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel. Alle deelnemers vertellen dan het verhaal van grond tot mond. Kijk op de site van de Dutch Food Week voor alle activiteiten, partners en meer informatie.
Aan tafel! In 2022 is het centrale thema ‘Aan tafel!’ met als kernwoorden gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. Voorzitter Dirk Duijzer: ‘Samen en gezond koken en genieten van eten, is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en we tonen nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.’
Restaurantactie in 2020
In 2020 stond lupine ook op de menukaart bij de Wageningse horeca en konden rekenen op veel bezoekers en aandacht in de pers.
RTL4 filmde op het lupineveld, op de markt van Wageningen en bij Josephine van de Keuken
kijk hier voor dit item:Trouw schreef een uitgebreid artikel over deze actie en ging op bezoek bij Drinks & Bites