Back to All Events

Lancering culinaire mindmap van de lupineboon en start kookchallenge tijdens Wereld Peulvruchten Dag

Inschrijven online event kan nu!

Alle smaakvrienden van de lupineboon in beeld

We gaan het nóg makkelijker en aantrekkelijker maken om de lupineboon van eigen bodem te eten. Lekker Lupine vroeg meesterkok en smaakexpert Angélique Schmeinck om voor de lupineboon de smaakvrienden in kaart te brengen via een culinaire mindmap. Smaakvrienden zijn ingrediënten die qua smaak goed passen bij lupine zodat je zelf nóg makkelijker gerechten met lupine kan samenstellen.
We zijn super trots dat Angélique dit heeft willen ontwikkelen en op 10 feb. zal toelichten.

En… SFYN Wageningen gaat een lupine kookchallenge organiseren! De jongeren afdeling van Slow Food Network is enthousiast over de lupineboon, die past namelijk perfect in een meer plantaardig en duurzaam dieet. Tijdens de meeting lichten zij de kookchallenge toe.

Online event:
Ben jij geïnteresseerd in lekker plantaardig koken en wil je graag luisteren naar de presentatie van meesterkok Angélique Schmeinck en wellicht meedoen met de Lupine kookchallenge? Sluit je dan aan bij de online meeting die we samen met SFYN hosten van 16.00 - 17.00 uur op 10 feb. 2022. Na inschrijven ontbang je een link via Teams.

Voor wie?
Gratis voor studenten en foodliefhebbers. Ben jij een professional? Dan is een vrijwillige bijdrage welkom, zodat Lekker Lupine haar missie om lupine op ieders bord te krijgen kan versnellen. Je ontvangt hierover na afloop een mail van Lekker Lupine.

Zie voor meer info over de Culinaire mindmap van Angélique Schmeinck het nieuwsbericht op deze site.

Lekker Lupine dankt onze community die deze bijeenkomst, de mindmap en de challenge  mogelijk maken. Met speciale dank aan: Angélique Schmeinck, Anja Kleijn van st. Keep Food Simple, bestuur van SFYN Wageningen en Marieke Laméris van Proeflab Wageningen
Previous
Previous
January 20

Lekker Lupine telers bijeenkomst

Next
Next
March 26

Zaaien van Lupine