Back to All Events

Zuid-Limburg: 'Agro meets Horeca': ontdek de toekomst van horeca en landbouw! 

Op maandag 10 februari organiseren LIOF, Rabobank, LLTB, Visit Zuid-Limburg en Regionaal Voedselsysteem Limburg de 'Agro meets Horeca'-tour. Ontdek hoe de wereld van landbouw en horeca samenkomen en laat je inspireren door innovatieve ideeën en duurzame oplossingen. Deze tour biedt volop mogelijkheid voor kennisuitwisseling en netwerken.

Lekker Lupine ontvangt alle deelnemers op de Poshoof in Maastricht, bij Raymond en Marloe Niesten die sinds de start van Lekker Lupine ook lupine telen.

Meer info en aanmelden kan via deze link:

Programma

  • 9.00 uur Bij Kasteel Vaeshartelt in Maastricht ontvangen we jullie met koffie en vlaai. We krijgen een rondleiding over het landgoed en zullen informatie krijgen over de oesterzwammen en hun samenwerking met Blanche Dael.

  • 10.45 uur arriveren we bij De Poshoof in Maastricht die zich volledig hebben toegelegd op biologisch-dynamische landbouw. Een landbouwmethode die voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van milieu, natuur en landschap, het welzijn van dieren en productiemethoden. 
    Marieke Lameris en André Jurrius (Lekker Lupine en Biodynamische boer) hebben we uitgenodigd om een presentatie en proeverij te geven over de lupinenbonen.

  • 12.30 uur Lunch. Tijdens de lunch zal Michel Maes ons meenemen in zijn droom over zijn bedrijf en Citta Slow. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.
    Ook worden we door eigenaar van ’t Vitamientje meegenomen hoe hun bedrijf, ambitie en hun visie over het verbinden van de regionale streekproducten met de horeca tot stand kwam.

  • 15.00 uur bezoeken we De Walnoot (Noorbeek op de Kaart) in Noorbeek waar Christophe de Warrimont pioniert met commerciële Nederlandse notenteelt. We krijgen uitleg over het belang van aanplanten walnoten in de regio en welke producten je er mee kunt maken. Christophe bereidt ook een proeverij voor.

  • 17.00 uur vertrek naar Kasteel Vaeshartelt

Previous
Previous
February 3

Winterwebinar met UDEA

Next
Next
February 10

BeanMeal week