De smaak van peulvruchten kun je het gehele jaar ontdekken!
10 t/m 16 februari 2025 worden peulvruchten voor een hele week in de spotlight gezet tijdens de tweede editie van #BEANMEAL. En Lekker Lupine doet natuurlijk weer mee.
PEULVRUCHTEN IN DE SPOTLIGHT: DOE MEE MET BEANMEAL! Apeldoorn, 6 februari 2025 — Bonen, linzen, erwten: ze zijn klein van stuk, maar groots in impact! Tijdens de tweede editie van BEANMEAL, die plaatsvindt van maandag 10 t/m zondag 16 februari 2025, inspireren we heel Nederland om vaker peulvruchten op het menu te zetten. Doe mee, ontdek nieuwe recepten en draag bij aan een gezond en duurzaam eetpatroon! Door te kiezen voor een BEANMEAL geniet je van heerlijke gerechten en draag je bij aan een duurzamere voedselketen. In een BEANMEAL verwerk je peulvruchten, bij voorkeur van Nederlandse bodem.
Het thema van dit jaar is BEAN ROUTINE. Kies voor jouw eigen BEAN ROUTINE en verrijk jouw maaltijd met peulvruchten! Kijk voor vele recepten met peulvruchten op de website van Eatertainment.
Kijk voor meer informatie en het gehele persbericht op de website van BeanMeal
¹ BEANMEAL wordt mogelijk gemaakt door: BO Akkerbouw, BOON, Ekoplaza, Green Organics, HAK, LIDL, Ministerie LVVN, Regio Foodvalley, Udea en Wereld Natuur Fonds Nederland. Partners die bijdragen aan de doelstelling van BEANMEAL zijn: Coroos, Eiwitboeren van Nederland, Flevocampus, Green Protein Alliance, Hutten, Lekker Lupine, ME-AT, De Nieuwe Melkboer, Schouten Europe, Vitam. Het is mogelijk om als partner aan te sluiten voor de edities van 2026 en 2027. ² Een samenwerking met Flevocampus.
In de ban de boon diner - een initiatief van Grootouders voor het klimaat in Wageningen. In samenwerking en mede mogelijk door gemeente Wageningen, Jamael Food Group, WUR, Food of Cultures, Ekoboerderij de Lingehof, Proeflab Wageningen en Lekker Lupine. Dit filmpje over het bonen diner is aangeboden door de gemeente Wageningen.