Eiwittransitie begint met de beste peulvruchten

Bonen, erwten en andere peulvruchten zijn gezond en duurzaam. Waarom eten we er in Nederland dan niet meer van? Veel inspanningen richten zich op het verleiden van de consument. Maar dat schiet nog niet op, ziet Stacy Pyett, programmamanager Proteins for Life bij Wageningen University & Research. ‘De teelt van peulvruchten kan veel aantrekkelijker voor boeren.’
Lees hier het hele artikel:

In december 2023 bezochten Stacy Pyett en teler André Jurrius het lupineveld in Wageningen, waar André voor Lekker Lupine een nieuwe variëteit teelt; de winter lupine. Dat is een proef. Zo onderzoeken we of deze variant ook geschikt is voor de Nederlandse bodem en het klimaat. Het voordeel is dat het veld de winter groen blijft en er eerder geoogst kan worden. Natuurlijk moet het nu niet te hard gaan vriezen….

Eiwittransitie met lupine op het lupineveld voor Lekker Lupine met met Stacy Pyett en teler André Jurrius

Previous
Previous

De Grüne Woche is van start!

Next
Next

Ekoland: “Boon met goede eigenschappen voor bord en bodem”