Superfood lupine: Voedingswaardes

De bonen van de zoete, witte lupinebonen zijn echt voedingswondertjes schrijven de duitse Martina Kittler Barbara Klein ook in hun boek Koken met lupine. Ze bevatten niet alleen veel hoogwaardige plantaardige eiwitten, weinig maar wel hoogwaardige vetzuren (Omgea 3 en 9), weinig koolhydraten maar wel heel veel vezels. Met een eiwit % van bijna 40 % in de droge boon overtreft het alle andere peulvruchten. Daarnaast bevatten ze ook veel essentiële aminozuren en ook nog eens in de verhouding die we nodig hebben.

Daarnaast zijn de bonen glutenvrij en kunnen ze zorgen voor daling in cholesterol.
Let op: lupine staat wel op de allergenen lijst. Het blijkt dat mensen die allergisch voor Soja en/of pinda’s zijn, mogelijk ook lupine niet kunnen verdragen. Op dit moment is hier nog maar beperkt onderzoek naar gedaan en we hopen dat hier meer over bekend wordt.

Als je naar een onbewoond eiland gaat en je mag maar 1 soort voedsel meenemen - dan wil je de lupineboon mee! Je bent dan verzekerd van alle essentiële eiwitten en aminozuren

Mariët van de Noord - MFH Pulses

Alle kenmerken van lupine op een rij:
WUR studenten en Mariët van de Noort zetten deze voor ons op een rij

Previous
Previous

Lupine maakt voorzichtig Furore als eiwitbron

Next
Next

Interview in VMT Magazine