Pittige lupine pompoensoep
De studenten van de HAN Food& Business hebben in 2022 een project gehad rondom lupine. Lekker Lupine werd uitgenodigd om een introductie te geven over Lekker Lupine en deze plantaardige bron van eiwitten te presenteren. Vervolgens werden de studenten uitgedaagd om er snacks en eenvoudige éénpans gerechten mee te maken. Twee studenten van de HAN maakten deze lupine pompoensoep. Perfect voor de herfst!
Bekijk hieronder het recept of bekijk onze video via de sociale media van Lekker Lupine!
Recept Soep:
1 pot lupine
1 gele paprika
1 grote ui
1 eetlepel olijfolie
1 halve pompoen
1 el Ral el hanout
1 liter water
1 bouillon blokje
2 wortels
Garnering:
Griekse yoghurt
Lente-uitjes
Bereiding:
1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in de pan met de olijfolie. Voeg vervolgens de ras el hanoout toe en bak een half minuutje mee.
2. Snijd de gele paprika, halve pompoen en de 2 wortels in stukken en bak dit mee voor 5 minuten.
3. Voeg kokende bouillon (zelf gemaakt of met bouillonblokjes) toe en vervolgens 2/3 van de lupinebonen. Laat 20 minuten koken totdat de groenten zacht zijn.
4. Haal de pan van het vuur en pureer de groenten glad met een staafmixer. Voeg daarna de rest van de lupinebonen toe voor een bite en laat nog 5 minuten warm worden.
5. Snijd de lente uitjes fijn. En de de soep in een bakje en decoreer met de griekse yohurt, lente ui en tabasco.