Smeuïge Chocoladetaart met Lupinebonen
Lupinebonen zijn zeer geschikt om te gebruiken bij het maken van taarten. Dit omdat ze een beetje een nootachtige smaak hebben wat het een perfecte combinatie maakt met chocoladetaart. Deze taart van chocolade, lupinebonen en mandarijn is een topper!
Benodigdheden:
Taartvorm circa 19cm
Blender
Tijd: Bereiding: circa 60 min.
Ingrediënten:
Dit recept is voor 8 stuks.
125 gram Smaakt lupinebonen
100 gram pure chocolade
100 gram roomboter
40 gram kokosbloesemsuiker
30 gram kokosolie extra vierge
5 eieren
2 mandarijnen
1/2 el Smaakt wijnsteenbakpoeder
1tl vanillepoeder
Snuf Smaakt zeezout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bedek de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
Doe de 5 eieren in de keukenblender en meng op hoge snelheid.
Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en mix rustig tot een glad mengsel.
Vul de taartvorm met de mix.
Zet de taart voor 45 min in de oven. Check met een prikkertje of de taart goed is en laat vervolgens afkoelen voor een heerlijk luchtige taart.
bron: Smaakt