Zoete aardappeltoast met lupine-bieten hummus

Een lekker (en vegan) herfst/winter gerecht. Zoete aardappeltoast met lupine-bieten hummus en avocado. Supersnel, makkelijk en goed te serveren als ontbijt, lunch, diner of snack! 

Smaakt lanceert in samenwerking met Go With The Glow een gratis e-book met 15 heerlijke herfst/winter recepten. Natuurlijk mooi om te zien dat er ook diverse recepten met onze lupinebonen bij zitten. GWTG is een coachingspraktijk van Isabella Machinè en Loulou Machinè. Zij geloven net als Smaakt in de kracht en noodzaak van gezonde en biologische voeding voor jezelf en voor een betere wereld.

Nieuwsgierig wat voor lekkere en voedzame recepten zij met Smaakt producten (en dus ook onze lupinebonen) ontwikkeld hebben? Het Glow Up weekmenu is hier te downloaden: https://www.smaakt.bio/glow-up-weekmenu/

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 glazen pot lupinebonen (190 gram uitgelekt gewicht)

  • 50 gram gekookte rode bieten

  • 2 eetlepels tahini

  • 100 ml water

  • ½ theelepel komijn

  • peper en zout

  • Een druppel vers citroensap

  • 1 grote zoete aardappel

  • ¼ avocado

1. Snijd de zoete aardappel in dunne plakken van ongeveer een halve cm dik. 
2. Doe ze in een toaster voor ongeveer 3 rondes, tot er donkere plekjes verschijnen. 
3. Spoel de lupine onder stromend water en laat deze uitlekken. 
4. Doe de lupine met alle andere ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en pureer tot een gladde crème. 
5. Smeer de hummus op de zoete aardappel toast en top af met plakjes avocado en lupine.

Wát een start van de dag!

Start deze herfst en winter eens met een zoete aardappeltoast met lupine-bieten hummus!

Previous
Previous

3 kleuren salade met lupinebonen

Next
Next

Gevulde paprikaringen met lokale lupinebonen