3 kleuren salade met lupinebonen

Ook vanuit de community krijgen we recepten doorgestuurd! Zo stuurde Loekie Langendoen van Slowfood Rijnzoet ons een heerlijk recept voor een driekleurensalade met lupinebonen, kidneybonen en sperziebonen. Mee eten met het seizoen? Vervang de sperziebonen dan bijvoorbeeld door snijbonen.

Recept driekleurensalade voor 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gare lupinebonen, uit glazen pot

  • 125 gram gare kidneybonen, zo mogelijk uit Nederland

  • 250 gram gare sperziebonen of een vergelijkbare groente uit het seizoen

  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn of witte wijnazijn

  • 2 eetlepels koolzaadolie voor koude bereidingen, uit Nederland

  • 1 klein teentje verse knoflook

  • Peper en zout

  • Bonenkruid, peterselie, bieslook

  • Optioneel: eetbare bloemen van bv. Oost-Indische Kers, Goudsbloem, Bergamot of Dahlia; al gelang het seizoen. 

Bereiding

  • Laat de bonen goed uitlekken en schep ze door elkaar samen met de sperziebonen. 

  • Maak een dressing van de azijn, fijn geperste knoflook, peper en zout.

  • Laat de dressing op een koele plaats enige tijd intrekken. 

  • Roer de dressing door het bonenmengsel

  • Bestrooi, voor het serveren, met bonenkruid, peterselie en bieslook en ev. de eetbare bloemen.

Rijnzoet is de lokale Slow Food afdeling in de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen e.o.

Previous
Previous

Spinazie lupine salade

Next
Next

Zoete aardappeltoast met lupine-bieten hummus