3 kleuren salade met lupinebonen
Ook vanuit de community krijgen we recepten doorgestuurd! Zo stuurde Loekie Langendoen van Slowfood Rijnzoet ons een heerlijk recept voor een driekleurensalade met lupinebonen, kidneybonen en sperziebonen. Mee eten met het seizoen? Vervang de sperziebonen dan bijvoorbeeld door snijbonen.
Recept driekleurensalade voor 2 personen
Ingrediënten
125 gare lupinebonen, uit glazen pot
125 gram gare kidneybonen, zo mogelijk uit Nederland
250 gram gare sperziebonen of een vergelijkbare groente uit het seizoen
3 eetlepels witte balsamicoazijn of witte wijnazijn
2 eetlepels koolzaadolie voor koude bereidingen, uit Nederland
1 klein teentje verse knoflook
Peper en zout
Bonenkruid, peterselie, bieslook
Optioneel: eetbare bloemen van bv. Oost-Indische Kers, Goudsbloem, Bergamot of Dahlia; al gelang het seizoen.
Bereiding
Laat de bonen goed uitlekken en schep ze door elkaar samen met de sperziebonen.
Maak een dressing van de azijn, fijn geperste knoflook, peper en zout.
Laat de dressing op een koele plaats enige tijd intrekken.
Roer de dressing door het bonenmengsel
Bestrooi, voor het serveren, met bonenkruid, peterselie en bieslook en ev. de eetbare bloemen.
Rijnzoet is de lokale Slow Food afdeling in de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen e.o.