Spinazie lupine salade
Masterchef Angélique Schmeinck is fan van de lupineboon: Een ‘gouden boon’ met een krokante bite, fantastische smaak en oneindig veel toepassingen. In een salade, als appetizer en snack of warm gestoofd, in een curry, tajine…
Ter inspiratie ontwikkelde ze 2 culinaire mindmaps. Zo zie je in 1 oogopslag wat lekker is en goed past bij de lupineboon in warme en koude bereidingen. Super praktisch!
Bij deze ter inspiratie een lupine spinazie salade met gesmolten jonge geitenkaas.
Ingrediënten
lupinebonen uit glazen pot
verse jonge spinazie
jonge geitenkaas
geitenmelk (om de geitenkaas in te smelten)
walnoten
oesterzwammen
Sjalot
Knoflook
Olie om sjalot en knoflook in te fruiten. Bij voorkeur zonnebloem olie
Bereiding
In dit gerecht met spinaziesalade zijn de lupineboontjes gefruit met sjalot, knoflook, walnoot en oesterzwam en kort verwarmd in in gesmolten verse jonge geitenkaas.
Kijk voor nog meer inspiratie op de mindmaps (zie kennisbank op deze site) We zijn benieuwd naar jou creaties!