Kansen en knelpunten voor vlinderbloemigen

Sylvia Raijmakers schreef haar thesis in 20222 over de rol van eiwitrijke vlinderbloemigen in het Nederlands voedselsysteem: “Protein-rich Fabaceae in the Dutch food system”. Ze maakte daar een overzichtelijke infographics bij, waarin de knelpunten en kansen voor vlinderbloemigen in het Nederlands voedselsystem duidelijk te zien zijn.

Daarnaast geeft Sylvia een aantal aanbevelingen om enerzijds het businessmodel voor de boer te verbeteren en anderzijds de vraag naar peulvruchten door consumenten te vergroten.

Lekker Lupine werkte mee aan het onderzoek en neemt de aanbevelingen van harte over in het werk dat we samen met de Lekker Lupine community uitvoeren om lupine op ieders bord te krijgen!

Sylvia Raijmakers is voor haar master sustainable business & innovation cum laude afgestudeerd. Ze werkt nu als projectmanager bij Foodvalley NL.

Previous
Previous

De Gelderlander: “Het ‘gouden boontje’ als de ideale vleesvervanger”

Next
Next

Potentie van lupine - masterthesis van Femke Meulman