Potentie van lupine - masterthesis van Femke Meulman

Afgelopen juli is de masterthesis van Femke Meulman uitgekomen over de potentie van lupine in het Nederlands voedselsysteem: “The potential of lupin to support sustainable food system transformation in The Netherlands.” Meulman deed de master Internationale Ontwikkelingsstudies met afstudeerrichting rurale sociologie en maakte een begin aan het onderzoek naar lupine vanuit sociaalwetenschappelijk perspectief. Ze onderzocht lupine als ‘case study’ door middel van een systemische benadering om zo een holistisch en verdiepend beeld van het onderwerp te krijgen.

Het onderzoek beschrijft de verschillende kansen die lupine biedt in het Nederlandse voedselsysteem en in de transitie naar een duurzamer voedselsysteem. Ook beschrijft het of/hoe deze daadwerkelijk toegepast kunnen worden.

Samenvatting van Meulman’s onderzoek naar lupine vanuit sociologisch perspectief.

Previous
Previous

Kansen en knelpunten voor vlinderbloemigen

Next
Next

Boeklancering: Our Future Proteins