Frittata van de Green-egg

Wij zijn fan van Barend. Met zijn onmetelijk enthousiasme en passie voor lekker eten is het een feest om met Barend te werken. Met zijn jarenlange ervaring in top restaurants, in keukens met Jamie Olivier en Gordon Ramsay, is smaak gegarandeerd. Barend heeft al heel veel lekkers met lupine gemaakt: Smoothies, Koeken, Burgers, Spreads… Maar als dé BBQ Green-egg specialist vroegen we Barend in het kadere van Wereldpeulvruchtendag iets te maken vanaf deze magische groene BBQ. Het werd een Frittata met veel groentes. Altijd lekker. Als lunch, diner, of bij de borrel. Heb je geen Green-egg of BBQ? Geen zorgen, het kan ook gewoon in de oven.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 uien
1 teen knoflook
6 eieren biologisch
1 dl lupine vocht uit de pot
250 gram spinazie gewassen
250 gram paarse brocolli of anders groen
2 rode paprika’s
100 gram lupine bonen uit een pot.
100 gram geraspte oude geitenkaas
30 ml olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze:
1. Snij de uien in ringen en hak de knoflook fijn
2. Snij de paprika door de midden haal de zaadjes eruit en de steel , snij de paprika in repen van ½ dik en vermeng dit met de ui en de knoflook.
3. Maak van de brocolli kleine roosjes en schil de steel, snij van de steel mooie plakken 3 mm dik en vermeng dit met de ui en het mengsel
4. De eieren en het lupine vocht los kloppen en op smaak brengen met een beetje peper en zout.
5. Rooster de groentes op een ovenschaal op een pizza steen 180 gradenin de Green Egg 25 min.
6. Bak de gewassen spinazie met een paar druppels olijfolie en wat peper en zout en laat de gebakken spinazie op een zeef uitlekken samen met de lupine bonen.
7. Bedek de bodem van een vorm van 25 cm doorsnee, met vetvrij papier.
8. Meng al de gesneden gare groentes door elkaar en leg die losjes in de pan met bakpapier.
9. Giet het eimengsel erover en meng dit met de groentes, strooi er een beetje geraspte kaas erover en bak af op 175 grd 35 minuten in de Green Egg . Uiteraard kan dit ook in de oven maar dan mist de lekkere BBQ smaak.

Barend Kramer - private chef Smaak & PassieBarend Kramer - private chef Smaak & Passie

Barend Kramer, private chef, maakte hier een burger met lupine voor Rens Kroes. Onder de notenboom van ekoboerderij de Lingehof.

Barend Kramer, private chef, maakte hier een burger met lupine voor Rens Kroes. Onder de notenboom van ekoboerderij de Lingehof.

Previous
Previous

Rens Kroes’ falafelballetjes

Next
Next

Oosterse salade van lupine