Oosterse salade van lupine

Josephine van de Keuken uit Wageningen wist het direct: ‘'Ik maak er een heerlijke salade van. Troostrijk voedsel, eerlijk en puur. Eigenlijk lekker in alle seizoenen! En wat ‘t fijne van lupine is ‘t heeft een bite en heeft niet zo’n melige smaak als andere peulvruchten. Er zit dan ook weinig zetmeel in.’ Josephine kookt in haar kleine zaakje - met name afhaalmaaltijden - ter plekke en voert ondertussen volop gesprekken met al haar klanten. Veel van haar klanten zijn internationale studenten en werknemers vanuit de WUR. En die zijn allemaal fan van haar en haar eten!

Toen Josephine de lupine salade maakte, zei één van haar Chinese klanten “Chinese approved” Met de combi van gember, koriander en pepertjes was het voor hem een vertrouwde smaak! En zo hebben we weer één Lupine fan erbij:) En als er één schaap over de dam is…

RTL 4 - editie NL kwam filmen bij Josephine en liet mensen op straat de salade proeven. Kijk de uitzending terug via deze link:

Benodigdheden voor 2 personen:

Potje lupine bonen (Demeter bij Odin, Ekoplaza of Smaakt bij Jumbo, AH, COOP)
groene sla
bosui
gember
rode ui
knoflook
groene paprika
rode chili peper / madame jeanette (afhankelijk van hoe pittig eten je houdt)
verse koriander (peterselie kan ook, voor mensen die niet van koriander houden)
lichte sojasaus
granaatappelsiroop (verkrijgbaar bij oosterse supermarkten)
zonnebloemolie (of een niet te sterk smakende olijfolie).
Afhankelijk van je smaak kies je de hoeveelheid kruiden.

Bereidingswijze:

  1. Laat de lupinebonen uit de pot uitlekken.

  2. Snijd het wit van de bosui, de steeltjes van de koriander en de gember in heel dunne reepjes.

  3. Snijd ook de knoflook en rode chili.

  4. Bak het samen op matig vuur tot het zacht is.

  5. Haal het mengsel van de hittebron en doe de sojasaus en de siroop erbij.

  6. Doe dan de rest van de koriander, bosui en de paprika erbij.

  7. Naar smaak kun je er nog zonnebloemolie, sojasaus en granaatappelsiroop en groene sla aan toevoegen.

Josephine de Keuken maakt Lupine salade.jpg

Josephine Groenestein

-

De Keuken

Previous
Previous

Frittata van de Green-egg

Next
Next

Lupinebonen burger