Hummus van lokale lupinebonen
hmmmmmmm humus!
Wist je dat hummus ook heel makkelijk van lupinebonen kan maken? Duurzaam delicatessenwinkel & biologisch cateringbedrijf Vreemde Streken werkt veel met streekproducten en dus ook met onze lupine. Toen ze ontdekten dat je hummus ook met de lokaal geteelde lupineboon kan maken waren ze direct enthousiast! ‘'Nu hoeven we geen kikkererwten van “ver” te gebruiken, maar blijven met onze ingrediënten dichtbij huis’’ aldus eigenaresse Judith.
Judith heeft een recept gemaakt voor een heerlijke lupinehummus en deze met ons gedeeld!
Er zijn maar een paar ingrediënten nodig. Eén van deze ingrediënten is komijn, wat het een hartige en volle smaak geeft.
Heerlijk voor bij de lunch of de borrel.
En het leuke is, deze lokale hummus is inmiddels een favoriet tijdens de cateringopdrachten: op een klein toastje, in een wrap, als dip met wat rauwkost; super lokaal, duurzaam en lekker!
Nodig: kleine keukenmachine & staafmixer
Ingrediënten:
Lupinebonen (Machandel, Ekoplaza, Smaakt! 1 pot, uitgelekt)
1 teen knoflook
1 eetlepel tahin (sesampasta)
½ eetlepel citroensap
1 snuf komijn
olijfolie
Peper
Zout
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een mixer
Voeg beetje bij beetje 3 tot 4 eetlepels (olijf)olie toe en naar smaak zout en peper
Mix tot een gladde hummus. Als de hummus nog wat te dik is, kun je een extra eetlepel olijfolie of water toevoegen om hem iets dunner te maken. Eet smakelijk!