Lekker bakken met lupinemeel

Ingrediënten voor 10 muffins:

  • 125 g lupinemeel

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • 100 g geraspte wortel

  • sap en rasp van 1 sinaasappel

  • 100 ml yoghurt

  • 100 g honing

  • 50 g (gesmolten) boter

  • 50 ml wortelsap

  • 2 eieren

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de lupinemeel, kaneel & bakpoeder in een kom.
3. Mix de sinaasappelsap & -rasp, geraspte wortel, yoghurt, honing, gesmolten boter, wortelsap en eieren door elkaar in een andere kom.
4. Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
5. Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en plaats het voor 25-30 minuten in de oven.
6. Meng de poedersuiker & wortelsap tot een glad geheel en drizzle dit over de muffins zodra ze helemaal afgekoeld zijn.

VOEDINGSWAARDEN - Muffins per 100 gram
Glutenvrije muffins met veel eiwitten en voedingsvezels door lupine

803 kJ/191 kcal
Vet: 8,9 gram
Waarvan verzadigd: 5,12 gram
Koolhydraten: 23,53 gram
Waarvan: suikers 17,67 gram
Eiwit: 8,66 gram
Voedingsvezel: 5,83 gram
Zout: 0,03 gram

Op zoek naar meer glutenvrije recepten van Lupinemeel - en Lupine in combinatie met naakte haver:
Lekker Lupine participeert sinds januari 2024 in het 3-jarige OMEGA project over Mengteelten: Ontwikkeling Mengteelten voor Eiwitrijke Glutenvrije Afzetketens. De lupinetelers van Lekker Lupine en LuPeel voeren de komende jaren mengteeltproeven uit met lupine en haver en deder (huttentut). We onderzoeken of deze mengteelt de opbrengst en kwaliteit van de oogst bevordert. Daarnaast onderzoeken we welke (gecombineerde) recepturen, producten en afzetketens mogelijk zijn op basis van lupine, haver en deder.

>> Lees hier meer over het Mengteelt project.

Previous
Previous

Meringue met lupine

Next
Next

Aardappelsalade met asperge en lupine van Ekomenu!