Meringue met lupine
Ingredienten
2 potten/ pakjes lupine bonen ( ongeveer 300 gram aquafaba)
300 gram fijn kristalsuiker
1 citroen
snufje zout
Benodigdheden
Handmixer of keukenmachine
Een schone kom (erg belangrijk dat deze goed schoon is)
Bakpapier
Oven
Bereidingswijze
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Citroen en aquafaba voorbereiden
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de lupinebonen heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit vocht is je aquafaba. Per pot krijg je ongeveer 120 ml aquafaba. Voeg een ½ eetlepel citroensap toe aan de aquafaba.Aquafaba kloppen
Klop de aquafaba zo dik mogelijk, bij voorkeur in een keukenmachine of anders met een handmixer. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker, citroenrasp, en een snufje zout toe. Het zout helpt om de eiwitten in de aquafaba stabieler te maken, waardoor het mengsel beter kan worden opgeklopt.Meringues vormen
Schep op een met bakpapier beklede bakplaat gelijke rondjes van het schuimmengsel.Bakken
Bak de meringues +/- 2 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna uit en laat de meringues nog 1 uur afkoelen in de oven voordat je ze eruit haalt.
Je hebt nu heerlijke meringues gemaakt met lupinebonen aquafaba! Bij FoodVia maken ze hem af met een romige hangop, een coulis, kersen en wat geschaafde amandel. Benieuwd naar FoodVia en hun recept? Je bekijkt het hier!
Lupine van Nederlandse bodem, klaar voor de markt!
Mede mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV en de EU. Europees Fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.