Lupineballetjes met geroosterde parelgort en pistache nootjes

Met deze samenwerking zijn we super blij! Nu vind je ook onze Lupine van Nederlandse boden een nieuwe, smaakvolle vleesvervanger!🤤

André Jurrius ken je misschien al wel: hij teelt al langer diverse biodynamische groenten voor Ekoplaza. Als één van de eerste telers in Nederland teelt hij lupine op zijn akkers. Dit boontje van eigen bodem zit vol plantaardige eiwitten, maar is nog niet zo bekend. Zonde vond ook Ekoplaza!

Zij dachten met ons mee en introduceren nu mediterrane lupineballetjes. Ekoplaza’s leverancier De Paddestoel maakt deze geweldige balletjes van de bonen van André nu speciaal voor Ekoplaza. Een mooi voorbeeld van keten-samenwerking!

Lupineballetjes met geroosterde parelgort en pistachenootjes

Hoofdgerecht

  • 4 personen

  • 524 kcal / portie

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de munt-labneh: meng alle ingrediënten in een kommetje en zet in de koelkast. Je kunt de labneh ook een dag van tevoren maken en het als hangop laten uitlekken (dus op een schone doek boven een kom). De labneh is dan nog romiger.

  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg de parelgort toe. Rooster de parelgort al roerend ca. 3 minuten tot het begint te verkleuren en te geuren. Voeg dan de bouillon scheut voor scheut toe, steeds de volgende scheut toevoegen als de vorige vrijwel is geabsorbeerd, net zolang tot de gort gaar is met nog een klein beetje bite (ca. 30 minuten).

  3. Verwarm, als de gort bijna klaar, is de lupineballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Roer de gemalen venkel, de komijn en de citroenrasp plus een kneep sap door de parelgort en voeg zout en peper naar smaak toe.

  5. Hussel vlak voor het serveren de pistachenootjes en de stukjes komkommer en tomaat erdoor en bestrooi naar wens met peterselie of munt. Besprenkel met goede olijfolie en serveer met de labneh en de lupineballetjes.

bestel nu de lupineballetjes bij Ekoplaza

Mediterraanse lupineballetjes te koop bij Ekoplaza. Met de lupinebonen van Lekker Lupine

Previous
Previous

Lupinebonen in warme gerechten

Next
Next

Lupine spread van het Nederlands Openluchtmuseum