Ravioli van lupine met een romige vulling van lupine en Saffraansaus

Exclusief voor Lekker Lupine en ‘Lupinen op de kaart’ , ontwikkelde Manfred Albrecht van veganistisch restaurant Bij Albrecht uit Eindhoven dit exclusieve recept met lupine. Met de lupine bonen van boer Henk.

Voor 4 personen:

Voor de Saffraansaus
Ingrediënten:
Saffraan 1 buisje
Witte wijn 1 dl
Vegan room1 dl
Groentebouillon1 dl
Ui 150 gr.
Laurier 3 blaadjes
Zout 3 gr.
Olijfolie 3 eetl.

Voor de vulling:
Ingrediënten:
Lupine boon gekookt 200 gr.
Ui 100 gr.
Laurier 2 blaadjes
Plantaardige room 100 ml
Edel gistvlokken 1 eetl.
Peterselie ¼ bosje
Zout 4 gr.
Olijfolie 50 ml
Witte wijn 100 ml

Voor het deeg:
Ingrediënten:
Water 150 ml
Semola 250 gr
Lupinemeel 50 gr
Olijfolie 20 ml
Fleur de sel 4 gr

Bereidingswijze van het raviolideeg
Zeef de bloem en meng alle ingrediënten door elkaar met de hand of in een keukenmachine met deeghaak • Wikkel het deeg in folie en laat een half uur rusten.• Verdeel het deeg in 4 stukken.• Rol het deeg met een deegroller op een werkbank met bloem zo dun mogelijk uit of gebruik een pastamachine en stel die steeds smaller voor een mooi dun deeg.• Steek gelijke rondjes uit en vul in het midden met lupinevulling.• Maak een ander uit gestoken rondje een beetje vochtig met water en plak precies boven op de vulling en deeg.• Druk de zijkanten goed aan en steek met 1 maat kleiner nog een keer uit voor een mooie ronde ravioli.• Kook de ravioli af in een pannetje zacht kokend water gedurende 7 minuten.• Bestrijk de ravioli met wat olijfolie en breng op smaak met peper en fleur de sel zout.

Bereidingswijze van de romige lupine vulling
Fruit de ui en de laurier aan samen met de olijfolie en voeg het zout toe. • Blus dit af met de witte wijn en voeg de edelgistvlokken samen met de room toe.• Zet het vuur laag tot de ui helemaal gaar is.• Hak de lupine boon fijn in de keukenmachine en verwarm dit mee met de ui, laurier en witte wijn.• Snijd intussen de peterselie fijn.• Verwijder de laurier en voeg de peterselie toe.

Bereidingswijze van de Saffraansaus
Fruit de ui aan met wat olijfolie in een pan met de laurier en saffraan.• Blus dit af met de witte wijn en kook dit even op hoog vuur goed door.• Voeg bouillon en room toe samen met het zout.`• Breng aan de kook en laat zachtjes koken voor ongeveer 5 minuten.• Verwijder laurierblad en mix het geheel glad in blender of met staafmixer.

* In geval van gebruik droge bonen: wel de droge lupineboon 12 uur in ruim water en kook gaar in ruim water voor 90 min. )

Dit recept is door chef Manfred Albrecht exclusief ontwikkeld voor het project Lekker Lupine - ‘Lupinen op de kaart’ en mag enkel hiervoor gepubliceerd worden. Bij Albrecht©

Manfred Albrecht van Restaurant Bij Albrecht, plantbased food experience in Eindhoven

Manfred Albrecht van Restaurant Bij Albrecht, plantbased food experience in Eindhoven

Previous
Previous

Groente lupinecurry met bloemkoolrijst

Next
Next

Rens Kroes’ falafelballetjes