Nu.nl schrijft over Lupine tijdens DutchFoodWeek

Tijdens de Week van de Duurzaamheid (3 tot 10 oktober) en de Dutch Food Week (10 tot 17 oktober) staat eiwitrijke lupine van eigen bodem op het menu. Nu.nl schrijft over hoe Lekker Lupine werkt aan de ambitie om Lupine van Nederlandse bodem op ieders bord te krijgen. De eiwittransitie in de praktijk brengen zeg maar. Nu.nl sprak niet alleen met teler André Jurrius en Marieke Laméris van Lekker Lupine, maar ook met Stacey Pyett, programma manager Proteins for life van Wageningen University & Research .

Eendenkroos, tuinbonen, aardappeleiwit en eiwit uit de bladeren van suikerbieten zijn andere alternatieven waar in Nederland mee gewerkt wordt, vertelt Pyett.
Wat is het het beste voor in ons land? "Ik denk dat op korte termijn lupine de beste keus is", zegt Pyett. "Eendenkroos is ook heel eiwitrijk, maar wat lastiger aan de man te brengen." Maar het is vooral en-en, zegt Pyett.

Stacy Pyett, programmamanager Proteins for Life

Lees via deze link het artikel op Nu.nl dat op 16 oktober 2020 - wereldvoedseldag verscheen

Previous
Previous

Lupine weetjes in beeld

Next
Next

Lekker Lupine in het Parool