Kennisbank
Lekker Lupine bindt en verbindt. Dit doen we onder andere door het delen van wetenschappelijke- en toegepaste kennis en volop inspiratie. We vullen dit onderdeel blijvend aan. Heb jij ook input? Voel je welkom en mail ons.
In onze kennisbank vind je informatie over:
INVEJA en Lekker Lupine kondigen met trots hun samenwerking aan, resulterend in de introductie van het eerste biologische lupinemeel van Nederlandse telers. Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van duurzame en lokaal geproduceerde plantaardige eiwitten.
Eiwittransitie met Lupine. Stacy Pyeytt, programmamanager Proteins for Life bij Wageningen University & Research en teler André Jurrius van ekoboerderij de Lingehof bezoeken het veld met Winterlupine van Lekker Lupine.
Lokaal geteelde lupinebonen worden gebruikt als voorbeeld in het project Ferder met eiwitrijke gewassen van dichtbij
Tijdens WK volleybal voor vrouwen in Gelre Food Plaza aandacht voor een gezonde eetomgeving. Met ook ons lokale lupineboontje op het menu in het pop-up restaurant van Papendal.
Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher geeft start aan versnellingsprogramma eiwit in Overijssel samen met Lekker Lupine en andere praktijknetwerken.
Studenten van HAN Food & Business ontwikkelen Lupine snacks en gerechtjes
Lupine trekt tijdens haar bloei veel hommels en bijen aan: goed voor de biodiversiteit! WUR doet hier onderzoek naar in het EU project Showcase. Lekker Lupine draagt via haar Lekker Lupine telers bij met kennis en praktijkvelden.