Kennisbank
Lekker Lupine bindt en verbindt. Dit doen we onder andere door het delen van wetenschappelijke en toegepaste kennis en volop inspiratie. We vullen dit onderdeel blijvend aan. Heb jij ook input? Voel je welkom en mail ons.
In onze kennisbank vind je informatie over:
Ferder met eiwitrijke gewassen van dichtbij
Lokaal geteelde lupinebonen worden gebruikt als voorbeeld in het project Ferder met eiwitrijke gewassen van dichtbij
Lupine, van land tot bord
Lupineteelt voor humane consumptie. Presentatie van André Jurrius en Marieke Laméris. Kennisdelen over lupine, van land tot bord.
Lekker lupine op TV bij EenVandaag
‘Gaan we in 2023 dan echt minder vlees eten? Mensen maken steeds vaker bewuste keuzes’ Lekker Lupine biedt de lekkerste alternatieven. Wat denk je bijvoorbeeld van een wrap met chili sin carne? Dit recept ontwikkelde de the Vegan Academy voor Lekker Lupine
Wageningse Horeca en cateraars zetten lupine van NL bodem op de menukaart
Welkom in de Wageningse horeca en proef lupine tijdens de Dutch Food Week.
WK Volleybal 2022 voor vrouwen met ook ons ‘gouden boontje’
Tijdens WK volleybal voor vrouwen in Gelre Food Plaza aandacht voor een gezonde eetomgeving. Met ook ons lokale lupineboontje op het menu in het pop-up restaurant van Papendal.
2 Million EUR to accelerate quinoa and lupin breeding
2 Million Europ to accelerate quinoa and lupin breeding. Lekker Lupine is a proud partner.
Ekoland: Lupine voor menselijke consumptie
Interview met André Jurrius in vakblad Ekoland over teelt en afzet van lupine voor humane consumptie.
Green Deal Eiwitrijke Gewassen gelanceerd #BeanDeal
Lekker Lupine ondertekent samen met 55 andere Nederlandse organisaties de Green Deal Eiwitrijke gewassen; ook wel de Bean Deal genoemd.
Samenwerken aan het verdienmodel en het verhaal
Veldbonen teler Herman Navis en Marieke Laméris in gesprek over eiwitteelt van Nederlandse bodem op de Floriade.
Lekker Lupine community dag
Lekker Lupine community dag op 24 juni 2022 was een groot succes. Vanuit de hele keten werd er kennis en ervaring uitgewisseld en was er veel lekkers van lupine te proeven.
Veldexcursie WUR studenten
Studenten WUR bezoeken het lupineveld en leren over hoe Lekker Lupine via ketensamenwerking de eiwittransitie in de praktijk brengt
Lekker Lupine op de BioVelddag 2022
Lekker Lupine geeft workshop en is met infokraampje aanwezig op de bioVelddag 2022. Artikel in het Biojournaal.
Lekker Lupine op Floriade Expo 2022.
Bezoek de the proteinshowcase nu op de Floriade expo. Ontdek hier de wereld van plantaardige eiwitten van Nederlandse bodem.
Smaakvrienden van de lupineboon door masterchef Angélique Schmeinck
Masterchef Angélique Schmeinck brengt de “Smaakvrienden” van de lupineboon in beeld via een flavour-graphic. Tijdens wereldpeulvruchtendag, op 10 feb 2022 wordt deze gelanceerd.
Aanbevelingen om consumenten te verleiden
Laat consumenten lupine proeven, is één van de aanbevelingen om effectief de onbekende lupineboon op ieders bord te krijgen.
STADSDICHTERS SCHRIJVEN ODE AAN LUPINE
Stadsdichters Ellen van der Kolk en Larissa Verhoeff schrijven een ode aan de lupineboon