Kennisbank
Lekker Lupine bindt en verbindt. Dit doen we onder andere door het delen van wetenschappelijke en toegepaste kennis en volop inspiratie. We vullen dit onderdeel blijvend aan. Heb jij ook input? Voel je welkom en mail ons.
In onze kennisbank vind je informatie over:
Waar lupinebonen te koop?
Waar lupinebonen te koop? Onze droge bonen en gekookte bonen van Nederlandse bodem. Biologische en Biodynamische lupine bonen geteeld door onze Lekker Lupine telers.
Middenin het boerenland groeit vega-n-valley
Prachtig artikel in het FD over de eiwittransitie in Oost-Nederland.
Bestuiving van lupine door hommels zorgt voor hogere eiwitopbrengst
Onderzoek vanuit WUR: bestuiving van lupine door hommels zorgt voor hogere eiwitopbrengst.
Bodem verrijken
Bodem verrijken en CO2 binden: De ploeg eruit, de groenbemester op het land.
Lekker Lupine deelt recepten vanaf Wereld Peulvruchten Dag #WPD2021
Vanaf Wereld Peulvruchtendag delen we de lekkerste lupine recepten van chefs en liefhebbers op onze site.
Nationale eiwitstrategie
Lekker Lupine in Nationale eiwitstrategie. Nederland vergroot de productie van plantaardige eiwitten.
Nederland vergroot productie van nieuwe en plantaardige eiwitten
Nederland vergroot productie van nieuwe en plantaardige eiwitten. Goed nieuws voor de bio lupineteelt!
Selected as Smart Foodinnovator
Video: Lovely Lupin! Proteintransition From farm 2 fork Think East Netherlands selected us as 1 of the foodinnovators!
Lupine weetjes in beeld
Weetjes van lupine in beeld. Leer meer over de lupine plant, de boon en waarom het gezond is om te eten en waarom het goed is voor de biodiversiteit.
Lupine ook voor kinderen
Victoire de Wild, dir. ir in Voeding en Gezondheid kijkt vanuit het kind perspectief naar Lupine. Wat is er voor nodig om hen ook lupine te laten eten?
Restaurantactie in Trouw
Dagblad Trouw sprak met teler André Jurrius, chef Lars van Huenen en restaurant gasten familie Kleinhesslink in Wageningen. 10 horeca zaken zetten als experiment Lupine op de menukaart tijdens week van de duurzaamheid en Dutch Food Week.
Vul je enquête opgesteld door WUR studenten in?
We zijn volop in ontwikkeling en verzamelen ook veel kennis. Een team van WUR studenten voert nu onderzoek uit onder hoe consumenten naar Lupine kijken. Help je mee en vul je deze korte vragenlijst in? Dank dank!